Annons

Växjö utvald av regeringen

Publicerad 23 mars 2017
Foto: MATS SAMUELSSON, PRESSBILD
Foto: MATS SAMUELSSON, PRESSBILD

Växjö kommun har blivit utvald att vara regeringen bollplank om Agenda 2030. Kommunen ska delta i en grupp som ska hjälpa regeringen att ta fram en rapport till FN kring hur Sverige arbetar med målet för hållbar utveckling.

– Vi vet att regeringen följt vårt arbete kring Agenda 2030 och hur vi jobbar med de globala målen på lokal nivå. Det här är ett viktigt uppdrag och vi vet att Växjö kommer kunna bidra med konkreta förslag för hur vi kan förändra på riktigt och bygga ett hållbart samhälle, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje (M) i ett pressmeddelande.

Annons

I referensgruppen finns aktörer från näringslivet, myndigheter och Växjö och Malmö kommun. Växjös representant blir hållbarhetschefen Julia Ahlrot.

– Det är klart att vi blir stolta när regeringen har valt ut Växjö för att rapportera hur svenska kommuner arbetar med hållbar utveckling. Det gör att vårt lokala arbete känns ännu mer angeläget och att vi får en bekräftelse på att det vi gör är på rätt spår, säger hon i ett pressmeddelande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons