Annons

Växjöbo åtalas för mordförsök

Växjö • Publicerad 23 juli 2019
Foto: Ebba Sund

En 27-årig Växjöbo åtalas för försök till mord. Han ska ha försökt döda två personer genom att ta sig in i deras bostad i Konga och därefter avlossat sex skott mot dem. Händelsen inträffade den 14 maj i år och totalt åtalas fyra personer misstänkta för inblandning i händelsen. Två av dessa åtalas för grovt olaga hot och den fjärde, en 36-årig man, åtalas för framkallande av fara för annan.

Den sistnämnde mannen ska ha befunnit sig i bostaden som Växjöbon avlossade skott i. 36-åringen ska i sin tur ha avlossat flera skott som träffade grannhuset. Den 27-årige Växjöbon åtalas också för grovt vapenbrott och två fall av ringa narkotikabrott. Mannen hade två tabletter Tramadol och 0,70 gram cannabis på sig samma dag. Dessutom hade han använt diazepam och nordazepam, som klassas som narkotika.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons