Annons

Växjöbo döms för flera brott

Växjö • Publicerad 31 oktober 2018
Genrebild.
Genrebild.Foto: Per-Erik Sandebäck

En 21-åring Växjöbo döms för flera fall av olaga hot, två fall av våldsamt motstånd, försök till våld mot tjänsteman samt våld mot tjänsteman. I januari i år begick han brotten i en mindre ort i norra Skåne.

Den 21-årige mannen, som vid tillfället var påverkad av alkohol och narkotika, dödshotade flera personer och var våldsam mot en polis när patrullen skulle omhändertag honom. Vid tillfället försökte han också slå en av poliserna i huvudet men missade, skriver Smålandsposten.

Mannen fördes till psykakuten i Kristianstad, där han fick lugnande mediciner. När han vaknade var mannen förvirrad och slog en polis över örat med ett hårt knytnävsslag. 21-åringen döms till skyddstillsyn och ska betala totalt 22 000 kronor till de personer som han hotade och var våldsam mot, skriver Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons