Annons

Växjöbo döms för tortyr och kidnappning

Växjö • Publicerad 11 februari 2019
Foto: Lars-Göran Rydqvist

I början av maj 2018 kidnappades en kvinna strax utanför Höör i Skåne. I två dygn torterades hon bland annat genom grov misshandel med en skruvmejsel och en kastrull. Gärningspersonerna ska även ha skurit och bränt henne samt tvingat in en död kråka i munnen på henne.

Efter två dygns fångenskap ska kvinnan ha lyckats fly till en grannfastighet. Hon var fastspänd med buntband men när dessa tog slut lyckades hon fly genom ett delvis öppet fönster.

Annons

Nu har åtta personer dömts för brottet, varav en kommer från Växjö kommun, skriver Lokaltidningen. Sex av de dömda får fängelse i tre till sju år som påföljd. De döms för bland annat grov misshandel och människorov och ska betala skadestånd på totalt 590 000 kronor.

Enligt domen kan en orsak till kidnappningen vara att målsäganden var med om en trafikolycka för tio år sedan, där en de nu dömda personernas pojkvän avled. Den kidnappade kvinnan har anklagats för att ha orsakat olyckan och stulit pengar från dödsoffret.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons