Annons

Växjöbo döms för våldtäkt och sexuella ofredanden

Växjö • Publicerad 27 september 2021
.
.Foto: Lena Ehring

En Växjöbo, född 1997, har dömts för två fall av sexuellt ofredande och en våldtäkt. Han döms till två års fängelse för brotten som skedde i slutet av juni och juli.

Mannen ska den 11 juli ha genomfört ett ofrivilligt samlag med en tjej i Växjö. Tingsrätten skriver i domen att den våldtagna tjejens berättelse är trovärdig, att hennes uppgifter framstår som tillförlitliga och att dessa får stöd av bevisning och mannen döms mot sitt nekande. Det fanns flera vittnen som berättade om kontakten med tjejen efter händelsen i tingsrätten.

Annons

Den 25 juni ska mannen också ha sexuellt ofredat två kvinnor i en bostad i Växjö. Han ska ha tagit på kvinnornas bröst under en fest.

Mannen ska betala drygt 120 000 kronor till den våldtagna tjejen. Han ska också betala 5 00 kronor till en av kvinnorna som han sexuellt ofredade.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons