Annons

Växjöbo döms för våldtäkt

Växjö • Publicerad 23 januari 2019
Foto: Lars-Göran Rydqvist

En Växjöbo, född 1988, har dömts för våldtäkt. Han döms till fängelse i två år för brottet, som skedde i augusti 2017. Han ska också betala 115 000 kronor i skadestånd till kvinnan som han våldtog.

Mannen ska ha knuffat ner henne i en säng, satt sig över hennes kropp och fört in sin penis i kvinnans mun. De ska tidigare har varit ett par men när våldtäkten ägde rum var de inte tillsammans men träffades sporadiskt. 31-åringen har förnekat brott men vidgått att han suttit gränsle över henne, tagit fram sin penis och sagt att han skulle kissa på henne. Enligt mannen ska det dock ha varit på skoj eller som förspel för att väcka kvinnans sexuella lust. Händelsen finns på inspelning, som har använts som bevisning under rättegången.

Kvinnan har också anmält ett annat fall av våldtäkt som ska ha ägt rum i september 2017. Han ska då ha förmått henne att utföra oralsex med hot om att han sprida en film på henne om hon nekade. Men den händelsen har skrivits av eftersom kriterierna för våldtäkt vid den tidpunkten inte förelåg.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons