Annons

Växjöbo döms till långt fängelsestraff

Växjö • Publicerad 8 oktober 2018
Foto: Carl Carlert

En 26-årig man döms till sju års fängelse för sju olika brottsrubriceringar. Mannen döms bland annat för försök till mord, skadegörelse, olaga hot och hot mot tjänsteman.

Den 19 juli i år ska han ha knivhuggit en annan man upprepade gånger på Hjalmar Petris väg i Växjö. Den knivhuggne mannen fördes allvarligt skadad till sjukhus. Han hade bland annat skador på buken, på armen och i ena låret. De två inblandade är barndomskompisar och konflikten gällde en narkotikaskuld.

Annons

Mannen döms också för att bland annat ha dödshotat en chef på Växjöbostäder, sagt att han skulle döda alla på det kommunala bolaget och att han skulle spränga sig själv och lägenheten i luften. Den 23 maj ska mannen också ha dödshotat en kronoinspektör och spottat en polisinspektör och två polisassistenter i ansiktet.

Mannen ska betala nästan 50 000 kronor i skadestånd till personer som han har utsatt för brott.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons