GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Växjöbo drack en liter vin i bil – frias

     Växjö • Publicerad 8 april 2021
     Foto: Urban Nilsson

     I januari i år larmades polis om en berusad bilförare vars bil blockerade vägen för andra bilister på en parkeringsplats på Arabygatan i Växjö.

     Föraren, en man i 65-årsåldern hade drygt 1,3 promille alkohol i blodet men frias nu från anklagelserna om grovt rattfylleri i tingsrätten.

     Vid rättegången nekade mannen till brott och uppgav att han satt i sin bil på parkeringsplatsen men att bilen inte gick i gång när han försökte starta den. I väntan på sina vänner som kunde hjälpa honom med bilen började han dricka en liter rödvin.

     Bilen ska därefter ha börjat rulla några meter, trots att handbromsen var åtdragen. Tingsrätten väljer att tro på Växjöbons förklaring.

     ”Åklagaren har varken styrkt att att bilen startade eller på annat sätt förflyttade sig”, skriver rätten i den friande domen.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

     Läs mer