Annons

Växjöbo får diplom från kungen

Kronoberg • Publicerad 17 november 2021
H.M. Konungen ska dela ut diplom till unga ledare.
H.M. Konungen ska dela ut diplom till unga ledare.Foto: Sara Friberg, Kungl. Hovstaterna

Den 18 november arrangeras en diplomceremoni på Kungliga Slottet i Stockholm. Det är diplom som delas ut av H.M Konungen till personer som har gått folkhögskolekursen värdebaserat ledarskap som arrangeras av Scouterna och Scouternas Folkhögskola i samarbete med näringslivet och med stöd av Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap.

Under pandemin har fem utbildningar genomförts men på grund av restriktioner har deltagarna inte kunna få sina diplom förrän nu.

Annons

En ung ledare från Kronobergs kommer att få ta emot diplom från kungen. Det är Alicia Baric från Växjö.

Utbildningen utbildar dagens och nästa generations ledare och handlar om att lära sig att leva som man lär, att stå upp för sina värderingar och kunna agera utifrån dem i vardagens alla beslut som en god förebild.

Sedan starten 2007 har 970 unga ledare från olika delar av den ideella sektorn gått utbildningen.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons