Annons

Växjöbo får inte dispens för stort villabygge

Växjö • Publicerad 25 december 2020
Beslutet att bygga en stor villa vid Helgasjön fick först okej från kommunen. Nu har beslutet hävts av mark- och miljödomstolen.
Beslutet att bygga en stor villa vid Helgasjön fick först okej från kommunen. Nu har beslutet hävts av mark- och miljödomstolen.Foto: Olof Elfversson

En Växjöbo fick dispens från kommunen att bygga en större villan på en fastighet vid Helgasjön. Men nu har beslutet hävts av mark- och miljödomstolen som menar att det inte finns några särskilda skäl för att bevilja dispensen.

Växjöbon har velat bygga en villa på nära 300 kvadratmeter samt ett större garage, en bastu och en brygga. Strandskyddet vid Helgasjön gäller 200 meter upp på land men byggnadsnämnden i Växjö kommun beviljade dispens, eftersom tomten tidigare är bebyggd med ett äldre bostadshus av mindre storlek, skriver Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons