Annons

Växjöbo fyndade dyr bil - hamnade i tvist

Växjö • Publicerad 1 april 2019
.
.Foto: Daniel Svensson

En bilfirma i Göteborg får bakläxa av Allmänna reklamationsnämnden (ARN) efter att ha blivit anmäld av en Växjöbo. Bilfirma ska ha uppgett fel pris, som enligt ARN kan räknas som ett fel på bilen.

Enligt Auto Motor & Sport tyckte bilköparen från Växjö att en ny Jaguar XF Sportbrake för 279 900 kronor lät som ett riktigt bra pris. Men trots att bilfirman hade bekräftat priset både muntligt och skriftligt kom ingen bil eftersom priset var fel.

Annons

Bilfirman anser att de inte hade någon skyldighet att sälja bilen till det avtalade priset, eftersom det var felaktigt. Det handlade om ett erbjudande och inte en offert. Dock ska en offertmall ha skickats med av en nyanställd säljare.

Allmänna reklamationsnämnden menar att det inte är någon tvekan om att det finns ett avtal mellan köparen och säljaren. Bilfirman har heller inte lyckats bevisa att priset är så uppenbart felaktigt, och ska därför leverera bilen för 279.900 kronor, skriver Auto Motor & Sport.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons