Annons

Växjöbo har gett miljoner till stjärnan

Växjö • Publicerad 28 januari 2019
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Sebastian Mårtensson

I många år har Växjöbon och företagaren Kjell Johansson stöttat skådespelaren Thorsten Flinck ekonomiskt. Enligt Expressen rör det sig om ett mångmiljonbelopp under tolv års tid efter att han hade sett Thorsten Flincks insats i Doktor Glas.

– När Thorsten kom in på scen blev jag helt tagen. Han har en oerhörd förmåga att fånga sin publik, jag har aldrig varit med om något liknande. Det slog mig fullständigt. Han knockade mig, säger Kjell Johansson till Expressen.

Annons

Han ska därefter ha bestämt sig för att göra allt i sin makt för att folk ska inse Flincks konstnärliga storhet. Han ska bland annat ha finansierat flera scenuppsättningar och köpt en bostad i Stockholm till skådespelaren.

– Jag tycker inte själv att det är så konstigt. Jag dras till det unika, det har jag alltid gjort och får en kick av det. Det Thorsten gör är overkligt, han kan stå och bara vara tyst på scen och fånga hela publiken. Han är en oerhört varm och fin människa inombords. Det finns inte många Thorsten Flinck på den här planeten och vi måste vårda honom, säger Kjell Johansson till Expressen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons