Annons

Växjöbo hittades död - efter en vecka

Växjö • Publicerad 25 oktober 2018
Foto: Anders Karlsson

En 74-årig man bosatt norr om Växjö hittades i sommar död i sin bostad. Han hade nyligen fått hemtjänst men när han vid ett tillfälle inte öppnade dörren åkte personalen därifrån. Först en vecka senare hittades mannen avliden på golvet bredvid sin säng.

– Har man ett avtalat ansvar, som man dessutom tar betalt för, så bör man ju kontrollera att vederbörande lever över huvud taget. Man kan inte bara åka därifrån och säga att det inte var någon som svarade, säger 74-åringens gode man till Smålandsposten.

Annons

Polisen har genomfört en dödsfallsundersökning men avskrivit ärendet efter som 74-åringen avled till följd av sjukdom. Växjö kommun har rutiner för hur personalen ska agera när de inte får kontakt med brukarna men dessa har inte följts i det här fallet.

– Vår personal har därmed brustit i vad de ska göra. Vi kommer att titta vidare på detta ärende och göra en utredning av händelsen, säger Anneli Loberg, chef för den kommunala hemtjänsten i Växjö kommun, till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons