Annons

Växjöbo hotade spränga sig själv

Växjö • Publicerad 17 september 2018

Den 23 maj i år blev en chef på Växjöbostäder dödshotad av en man på telefon. Mannen ska också ha sagt att han skulle döda alla på Växjöbostäder. I ett annat samtal ska mannen ha sagt att han skulle spränga sig själv och lägenheten i luften.

Nu har den hotfulle 26-åringen åtalats för sju brott. Det är hot mot tjänsteman, olaga hot, hot mot tjänsteman, förgripelse mot tjänsteman, skadegörelse, ringa narkotikabrott och olovlig körning. Den 23 maj ska mannen också ha dödshotat en kronoinspektör och spottat en polisinspektör och två polisassistenter i ansiktet.

I början av juni krossade 26-åringen också flera fönsterrutor på en fastighet på Nydalavägen. Det blev skador för omkring 19 000 kronor. När han stoppades hade han 43,5 gram cannabisharts på sig. Drygt en vecka senare stoppades mannen i en bil, som han körde utan att ha rätt till det.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons