Annons

Växjöbo klagar på grannens kamera

Växjö • Publicerad 15 april 2021
Genrebild. Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.
Genrebild. Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.Foto: JEPPE GUSTAFSSON

En Växjöbo har vänt sig till Integritetsskyddsmyndigheten eftersom han upplever att han och familjen blir filmade av grannens kamera, skriver Smålandsposten.

Växjöbon, som bor i ett bostadsrättskvarter i Växjö har skickat ett klagomål efter att grannen satt upp en övervakningskamera över sin entrédörr som ska ta upp både ljud och bild.

Växjöbon skriver i sitt klagomål att kameran sitter endast en och en halv meter från familjens uteplats, vilket gör att grannen ”i stort sett filmar oss hela tiden”. Han anser att det är integritetskränkande och förnedrande för familjen, rapporterar Smålandsposten.

Normalt sätt har privatpersoner rätt att kamerabevaka sin egen bostad och tomt. Man får däremot inte filma en plats dit allmänheten har tillträde eller någon annans privata tomt.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons