Annons

Växjöbo lurade flera män – döms till fängelse

Växjö • Publicerad 13 november 2021
Foto: Lena Gunnarsson

En Växjöbo, född 1993, har dömts för tre fall av bedrägeri. Han döms till två månaders fängelse efter att ha lurat flera personer som trott att de har köpt grafikkort av honom.

Växjöbon ska den 24 april förra året ha fått en man att betala 7 600 kronor för ett grafikkort som Växjöbon inte levererade. Två dagar senare ska han ha fått en annan att betala 8 500 kronor för ett grafikkort som inte heller det levererades. Den 27 april fick han en tredje man att betala 8 700 kronor för grafikkort.

Växjöbon ska betala 7 600 kronor i skadestånd till den första mannen och 8 700 kronor till en tredje mannen. Han har erkänt gärningarna.

28-åringen förekommer under sex avsnitt i belastningsregistret. Han har tidigare dömts för bland annat dataintrång och ett antal bedrägerier.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons