Annons

Växjöbo misshandlade kvinna - får fängelse

Publicerad 13 juni 2017
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

En 27-årig Växjöbo döms till fyra månaders fängelse. I slutet av augusti 2015 misshandlade mannen en kvinna, som han har tre barn med. Vid det tillfället ska han ha slagit ett knytnävslag som träffade hennes öga, tagit stryptag och sparkat henne på ryggen och benet. Vid flera tillfällen ska han också ha ofredat henne genom att återkommande knacka på hennes ytterdörr.

Däremot frias han från fyra fall av misshandel på kvinnan. Händelserna ska ha skett mellan juni 2014 och juli 2015 men kvinnan har inte kunnat lämna tillräckligt tydliga uppgifter kring de konkreta händelserna. Hon har i rätten menat att detta beror på att hon utsatts för övergrepp under lång tid och att hon har svårt att minnas eftersom det var flera år sedan.

Mannen döms till fyra månaders fängelse och ska betala kvinnan 11 200 kronor i skadestånd. Han förekommer under tio kapitel i belastningsregistret och dömdes så sent som i slutet av april till ett år och sex månaders fängelse, en dom som han har överklagat. Läs mer om de brotten här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons