Annons

Växjöbo misstänks för grova brott

Växjö/Filipstad • Publicerad 12 februari 2019
Foto: Lars-Göran Rydqvist

Tre män i 20-årsåldern åtalas för flera grova brott i samband med en händelse i oktober förra året. En av männen bor i Växjö, skriver Filipstads Tidning.

Den 15 oktober fick en man frågan om han hade lust att ”bara hänga” i en villa i Filipstad. Men när han kom dit fick han sina händer och fötter tejpade. Trion ska ha hotat honom med kniv och pistol innan han tvingades kalla dit ytterligare en man.

Annons

Den sistnämnde mannen ska även han ha blivit övermannad och kraftigt misshandlad med slag över hela kroppen, med bland annat en pistolkolv i huvudet, samt skuren med kniv i ena axeln. Enligt åtalet ska männen också ha stuckit in pistolen i munnen på honom och tryckt den mot hans tinning.

De två målsäganden ska ha lämnats kvar i villan och trots att handtaget till ytterdörren var borttagen lyckades de fly från huset till en vårdcentral.

Gärningsmännen åtalas för grovt rån, olaga frihetsberövande, grovt olaga hot, synnerligen grov misshandel och försök till grov utpressning. De ska ha krävt den misshandlade mannen på 200 000 kronor men i stället tog de hans armbandsklocka, som enligt egen utsago var värd 134 000 kronor, och en mobiltelefon, skriver Filipstads Tidning.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons