Annons

Växjöbo misstänks ha lejt torped

Växjö • Publicerad 23 februari 2019

Sent på kvällen den 30 januari attackerades en man i sin lägenhet på Högstorp i Växjö. En 29-årig man är misstänkt för grov misshandel och enligt Smålandsposten misstänks offrets före detta hustru och hennes nye pojkvän för att ha lejt 29-åringen att misshandla Högstorpsbon svårt. Exfrun och pojkvännen sitter nu häktade.

– Det sannolika motivet som vi arbetar efter är att kvinnan och målsäganden som tidigare levt tillsammans inte kommer överens om vårdnad och umgänge för sitt gemensamma barn. Utredningen bygger på att kvinnan har berättat om konflikten för sin nye man och misstanken är att de båda beslutat sig för att göra någonting åt saken som hämnd. Då väljer de att be någon annan om hjälp med att utföra själva misshandeln, säger åklagare Anna-Karin von Schoultz till Smålandsposten.

Annons

29-åringen menar att han tog uppdraget för att betala tillbaka en ekonomisk skuld. Läs mer om händelsen nedan:

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons