unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Växjöbo orsakade svår olycka – kvinna fick livshotande skador

Polisbil
Polisbil
Foto: Mattias Mattisson

En 24-årig Växjöbo har dömts till fängelse efter att ha orsakat en svår trafikolycka. Han körde för fort på riksväg 31 och tappade kontrollen i en kurva. Två unga kvinnor skadades i samband med olyckan, varav en fick livshotande skador, skriver Smålandsposten.

Olyckan inträffade i mars 2019. En av de inblandade kvinnorna har uppgett att mannen körde i hastigheter uppemot 150 kilometer i timmen. I en kurva förlorade 24-åringen kontrollen och fordonet voltade ut i skogen.

Växjöbon klarade sig oskadd. En av kvinnorna fick frakturer och blödningar och den andra, som satt i baksäte, drabbades bland annat av blödningar i hjärnan samt flera skall- och ansiktsfrakturer, vilket har lett till bestående men.

Växjöbon döms för grovt vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik. Han har förnekat brott och hävdat att han väjde för något på vägen. Han döms till fyra månaders fängelse och ska betala totalt 55 000 kronor i skadestånd till de drabbade kvinnorna, skriver Smålandsposten.