Annons

Växjöbo orsakade svår olycka – kvinna fick livshotande skador

Växjö • Publicerad 21 februari 2021
Polisbil
PolisbilFoto: Mattias Mattisson

En 24-årig Växjöbo har dömts till fängelse efter att ha orsakat en svår trafikolycka. Han körde för fort på riksväg 31 och tappade kontrollen i en kurva. Två unga kvinnor skadades i samband med olyckan, varav en fick livshotande skador, skriver Smålandsposten.

Olyckan inträffade i mars 2019. En av de inblandade kvinnorna har uppgett att mannen körde i hastigheter uppemot 150 kilometer i timmen. I en kurva förlorade 24-åringen kontrollen och fordonet voltade ut i skogen.

Annons

Växjöbon klarade sig oskadd. En av kvinnorna fick frakturer och blödningar och den andra, som satt i baksäte, drabbades bland annat av blödningar i hjärnan samt flera skall- och ansiktsfrakturer, vilket har lett till bestående men.

Växjöbon döms för grovt vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik. Han har förnekat brott och hävdat att han väjde för något på vägen. Han döms till fyra månaders fängelse och ska betala totalt 55 000 kronor i skadestånd till de drabbade kvinnorna, skriver Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons