Annons

Växjöbo riskerar åtta års fängelse

Växjö/Konga • Publicerad 9 augusti 2019
.
.Foto: Ebba Sund

Den 14 maj utbröt skottlossning i Konga. En rad skott ska ha avlossats i ett bostadsområde och fyra män som greps efter händelsen har åtalats.

Åklagaren yrkar på fängelsestraff för alla fyra inblandade. En 27-årig Växjöbo riskerar ett fängelsestraff på över åtta år, skriver Smålandsposten. Växjöbon har åtalats misstänkt för bland annat mordförsök. Han ska ha avlossat sex skott med en pistol mot huset, där två personer befann sig.

Annons

– Minimistraffvärdet för ett fullbordat mord är tio år och då brukar man lägga sig något under det. Och så har vi ett fullbordat grovt vapenbrott med minst två år. Väger man samman detta tycker jag att vi landar på minst åtta år, säger åklagaren Carl-Gunnar Fridolfsson till Smålandsposten.

En av personer som befann sig i bostaden ska också ha skjutit med vapen. Hans skott ska bland annat ha träffat grannhuset, där ett sjuårigt barn låg och sov.

De andra två som åtalas ska ha gjort sig skyldiga för grovt olaga hot. De ska varit med och hotat personerna i huset som besköts. De två männen ska ha stått bredvid Växjöbon för att, enligt åklagaren, ”förstärka hotet genom att visa på en numerär överlägsenhet”.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons