Annons

Växjöbo släpptes ur fängelset – dödshotade kusiner

Växjö/Oskarshamn • Publicerad 4 november 2019
.
.Foto: ADAM WRAFTER

En 20-årig Växjöbo släpptes i början av oktober ut från ett fängelse efter att ha attackerat en polis med kniv. Tre dagar senare ska han ha dödshotat två personer i Oskarshamn. Mannen har nu åtalats för grovt olaga hot.

Hoten ska ha framförts i telefon under ett samtalet med mannens farbror. Enligt inspelningar ska han ha sagt saker som ”jag kommer slakta den ena efter den andra” och ”jag svär vid gud att jag kommer att få er att uppleva hemskheter”, skriver Barometern. Telefonsamtalet spelades in och sparades men Växjöbon nekar till brott.

Annons

I samband med hoten sattes också bilar utanför ett av brottsoffrens bostad i Kristineberg i brand. Det finns misstankar på att det var 20-åringen som tände på bilarna men på grund av bevisläget ingår denna händelse inte i åtalet, skriver Barometern.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons