GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Växjöbo slog sönder inredning i fängelse

     Växjö • Publicerad 9 september 2021
     Foto: Kriminalvården

     En man i 30-årsåldern, som är hemmahörande i Växjö, har dömts för skadegörelse. För några år sedan dömdes han till sju års fängelse för bland annat försök till grovt rån, skriver Smålandsposten.

     I maj förra året slog mannen sönder inredningen i sin fängelsecell. Han ska ha slagit sönder toalettstolen, handfatet och ett skrivbord på anstalten i Norrtälje, som har den högsta säkerhetsklassningen. Mannen har upggett att han var frustrerad och arg efter att ha blivit nekad förflyttning.

     Mannen döms till en månads fängelse och ska betala 21 000 kronor i skadestånd för skadegörelsen, skriver Smålandsposten. Han har efter händelsen förflyttats till en annan anstalt.

     Foto: Kriminalvården
     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.