Annons

Växjöbo smugglade tusentals liter alkohol

Helsingborg • Publicerad 17 september 2018
Polisbild
Polisbild

En tidigare ostraffad kvinna från Växjö döms för nio fall av grov smuggling. Kvinnan, som är 64 år gammal, har inom loppet av tre månader smugglat in omkring 380 liter starksprit, 440 liter vin och drygt 2 500 liter starköl via Helsingborg och Öresundsbron.

Enligt Smålandsposten menade kvinnan att hon skulle skulle bjuda på alkohol vid flera olika tillställningar. I rätten berättade hon bland annat om flera mindre förlovningsfester, födelsedagsfester och en inflyttningsfest.

Rätten menade dock att 64-åringens uppgifter om festerna var både ”vaga” och ”märkliga” och att hon troligen hade planerat att sälja spriten vidare. Därför döms kvinnan till sex månaders fängelse. Åtalet ägde rum i Helsingborg då hennes smuggling upptäcktes av tullpersonal vid gränsen.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons