Annons

Växjöbo topp tolv i Sveriges Mästerkock

Publicerad 19 januari 2017
Foto: TV4
Foto: TV4

Johan Örtendahl är en av landets bästa amatörkockar i TV4-programmet Sveriges Mästerkock. I torsdagens program blev 41-åringen, som arbetar som privattandläkare i Växjö, en av tolv att gå vidare från slutkvalet. Därmed är Växjöbon klar för fortsatt matlagning i Stockholm, där kockarna varje vecka ska kämpa för att inte åka ut.

Efter utmaningar som sallad, filéa en laxsida och en maträtt med fläskfilé avslutades tävlingens slutkval i Gävle med att amatörkockarna skulle tillaga en frasig schnitzel på kalv eller fläsk. Johan Örtendahls schnitzel blev väldigt stor och han kallade den själv för en "rugbyboll". Men trots att tallriken skrämde juryn hyllades han för sina smaker och är alltså nu topp tolv i tävlingen.

Annons

"Du är en glad prick men det här är ingen skrattävling utan en matlagningstävling där vi verkligen vill se att man serverar mat av bästa kvalitet. Du har en hel del att jobba på vad det gäller presentationerna men smakmässigt är du duktig. Det är klart du ska till Stockholm", säger jurymedlemmen Markus Aujalay i programmet.

<iframe allowfullscreen src="http://www.tv4play.se/iframe/video/3745134" scrolling="no" frameborder="no" width="100%" height="100%"></iframe>

Foto: TV4
Foto: TV4
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons