Annons

Växjöbo vann på filmfestival

Kronoberg • Publicerad 20 september 2021 • Uppdaterad 21 september 2021
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: ANDREAS L ERIKSSON

Vinnarna i den regionala filmtävlingen TellUs för Blekinge, Kalmar län och Kronoberg har utsetts. Vinnaren i varje klass får 5000 kr i produktionsstöd. TellUs är också den regionala uttagningen till den nationella Novemberfestivalen som hålls i Trollhättan varje år.

I klassen 20-26 år gick förstapriset till Julia Ornat, Simon Lundvall och Jonathan Sjödin som gjorde dokumentären "Ingen risk för smitta" om proteströrelsen mot Corona-restriktionerna. Filmen är ett slutarbete inom programmet Journalistik och medieproduktion på Linnéuniversitetet i Kalmar. Julia Ornat, hemmahörande i Växjö, arbetar även på Smålandsposten.

Annons

"En oavbrutet fängslande inblick i en osannolik rörelse. Blandningen av fascination och obehag gör det svårt att slita blicken”, står det i juryns motivering.

Love Nordmark från Växjö fick ett hedersomnämnande för animationen ”The Lame Name Game".

Årets jury bestod av regissören och producenten My Sandström från Lyckeby och filmvetaren och kritikern Sanjin Pejkovic.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons