unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Växjöbo vill se lasershow istället för fyrverkerier

.
.
Foto: Lena Gunnarsson

Växjö kommun har fattat flera beslut om att begränsa fyrverkerierna på nyår. Men besluten har rivits upp av Länsstyrelsen. Nu vill en kommuninvånare lösa det med en lasershow vid Växjösjön. Personen menar att man kan bygga ett nyårsevenemang runt showen.

”År efter år ser man på nyheterna hur folk skadas och hus brinner. Dessutom så skjuts det långt innan nyårsafton, vilket man inte får. Jag har en hund som är livrädd, jag har försökt att träna bort det men det går inte.” skriver personen i sitt medborgarförslag till kommunen enligt Smålandsposten.

Kultur- och fritidsnämnden avslår förslaget och menar att kommunen redan utrett möjligheten för några år sedan. Då kom kommunen fram till att det hade blivit dyrt, kan ha en negativ påverkan på djurlivet samt att det inte nödvändigtvis hade fått ner den privata användningen av fyrverkerier.