Annons

Växjöbo vill se lasershow istället för fyrverkerier

Växjö • Publicerad 5 april 2021
.
.Foto: Lena Gunnarsson

Växjö kommun har fattat flera beslut om att begränsa fyrverkerierna på nyår. Men besluten har rivits upp av Länsstyrelsen. Nu vill en kommuninvånare lösa det med en lasershow vid Växjösjön. Personen menar att man kan bygga ett nyårsevenemang runt showen.

”År efter år ser man på nyheterna hur folk skadas och hus brinner. Dessutom så skjuts det långt innan nyårsafton, vilket man inte får. Jag har en hund som är livrädd, jag har försökt att träna bort det men det går inte.” skriver personen i sitt medborgarförslag till kommunen enligt Smålandsposten.

Annons

Kultur- och fritidsnämnden avslår förslaget och menar att kommunen redan utrett möjligheten för några år sedan. Då kom kommunen fram till att det hade blivit dyrt, kan ha en negativ påverkan på djurlivet samt att det inte nödvändigtvis hade fått ner den privata användningen av fyrverkerier.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons