Annons

Växjöbolaget i nytt stort samarbete

Växjö • Publicerad 13 maj 2019
Mikael Norlén, Emil Palrén, Ola Karlsson, Samantha Persson, Urban Bergquist, Isabell Karlsson, Gabriel Svennerberg och Filip Lendahls
Mikael Norlén, Emil Palrén, Ola Karlsson, Samantha Persson, Urban Bergquist, Isabell Karlsson, Gabriel Svennerberg och Filip LendahlsFoto: Meetod

Startup-bolaget Boards on Fire i Växjö inleder ett samarbete med en av Nordens största sängtillverkare, Beds by Scapa. Boards on Fire är en molntjänst för företag och organisationer som vill effektivisera sitt förbättringsarbete. Bolagen ska tillsammans lyfta sängjättens produktion till nya nivåer med digitala tavlor för daglig styrning.

– För oss är det här samarbetet helt rätt väg att utveckla Boards on Fire vidare. Vi ser ett enormt behov av bra digitala lösningar bland företagen vi möter. Nu får vi chansen att hjälpa Beds by Scapa på deras digitaliseringsresa och samtidigt anpassa vår produkt för industrin, säger Filip Lendahls, marknadsansvarig på Boards on Fire.

Annons

Det är ett nytt pilotprojekt där Boards on Fire bland annat ska fungera som ett stöd under dagliga pulsmöten för att ge överblick över exempelvis bemanning, sjukfrånvaro, förbättringsaktiviteter och produktion. Det ska också finnas digitala skärmar ute i fabriken för att visa nyckelta och produktionsmål.

– Boards on Fire kommer att bli en viktig del i vårt förbättringsarbete. Vår vision är att utveckla Beds by Scapa till ett drömföretag år 2025, säger Martin Starkman, vd på Beds by Scapa.

Beds by Scapas huvudkontor och fabrik i Alvesta blir först ut att köra igång med Boards on Fire. Tanken är att det sedan också ska införas i koncernens fem fabriker i Kaunas i Litauen.

TIPSA VXONEWS OM NYHETER! MAILA OSS PÅ TIPS@VXONEWS.SE.

Läs fler näringslivsnyheter här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons