Annons

Växjöbolaget köper för över tre miljarder

Växjö • Publicerad 14 november 2018
Foto: Nadia Hagberg

Växjöbaserade Södra förvärvar Bergvik Skog AB:s skogsinnehav i Lettland. Arealen uppgår till 110 100 hektar, varav drygt 80 000 hektar är skogsmark. Priset uppgår till nästan 3,3 miljarder kronor.

– Genom denna investering säkrar vi delar av vårt behov av skogsråvara. Vi får en bättre struktur på vår virkesimport, som kompletterar våra medlemmars virkesleveranser och stärker Södras konkurrenskraft, säger Lars Idermark, vd och koncernchef för Södra, i ett pressmeddelande.

Annons

Förvärvet avser samtliga aktier i bolagen SIA Bergvik Skog och SIA Ruda. Det inkluderar den skogliga organisationen med 24 medarbetare.

– Lettland är i dag och framåt en viktig del av Södras råvaruförsörjning. Med förvärvet av ny skogsmark har vi en unik chans att stärka vår ställning på den lettiska marknaden. Vi fortsätter också den inriktning som Bergvik Skog har haft, med att utveckla ett hållbart skogsbruk med höga skogsvårdsambitioner, säger Olof Hansson, affärsområdeschef Södra Skog.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons