Annons

Växjöbolaget planerar nedläggning - 60 anställda berörs

Växjö • Publicerad 21 november 2018
Foto: Olof Elfverson

Södra har inlett en process för att lägga ner Berg & Berg i Kallinge. Samtliga 60 medarbetare berörs och MBL-förhandlingar påbörjas snarast möjligt.

– Det är ett jättetråkigt besked att behöva ge alla våra medarbetare vid Berg & Berg, säger Jörgen Lindquist, affärsområdeschef Södra Wood, i ett pressmeddelande.

Annons

Verksamheten har under en tid varit till salu utan att Södra lyckats få till en försäljning. Södra förvärvade Berg & Berg, som är en enhet inom Södrakoncernen som tillverkar parkettgolv, 2012.

– Vi har haft förhoppningar om att hitta en ny ägare och har under en längre tid fört diskussioner med olika intressenter för att försöka hitta en bra lösning, men det har tyvärr inte gått, säger Peter Karlsson, segmentschef Södra Interiör, i pressmeddelandet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons