Annons

Växjöbolaget till Stockholmsbörsen

Växjö • Publicerad 1 september 2020
Foto: Magnus Glans

Växjöbolaget Readly har som avsikt att genomför en notering på Nasdaq Stockholm. Erbjudandet kommer att främja Readlys fortsatta tillväxt samt ge bolaget tillgång till kapitalmarknaderna och en diversifierad bas av svenska och internationella aktieägare. Det väntas ge 450 miljoner kronor.

– Readly har varit ett privat bolag sedan starten 2012, och nu anser huvudägarna och styrelsen att det är rätt tidpunkt för Readly att noteras. Readlys mål att vara nummer ett inom digitala magasin möjliggörs av vår tydliga och skalbara affärsmodell, och vi kommer att vara fortsatt fokuserade på att växa på våra 11 aktiva marknader så som Tyskland, Storbritannien och Sverige, samt att fortsätta expandera till nya marknader. Jag är övertygad att Readly som noterat bolag är perfekt positionerat för att fortsätta transformera magasinmarknaden som är värd över 73 miljarder USD, säger Patrick Svensk, styrelseordförande på Readly.

Annons

Readly bedömer också att noteringen på Nasdaq Stockholm kommer att öka kännedomen om Readly hos prenumeranter, förlag och allmänheten.

– Noteringen ger oss en förbättrad tillgång till kapitalmarknaden vilket kommer att ytterligare understödja vår fortsatta tillväxtsresa och förmåga att stärka vår marknadsledande position. Vi ser fram emot att ta nästa steg på den resan tillsammans med både befintliga och nya aktieägare i Readly, säger Maria Hedengren, vd på Readly.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons