Växjöbon blir ny vice ordförande

Foto: Lovisa Alm

Lovisa Alm lämnar Växjö och Region Kronoberg för jobb som pressekreterare hos infrastrukturminister Tomas Eneroth (S). Nu har hennes efterträdare som 2:e vice ordförande i Kulturnämnden i Region Kronoberg presenterats.

Växjöbon Karl Paine, som arbetar som byggnadsarbetare och är fackligt engagerad inom Byggnadsarbetarförbundet, får uppdraget. Han sitter sedan tidigare i regionens hälso- och sjukvårdsnämnd och i utbildningsnämnden i Växjö kommun.

– Kulturpolitiken har alltid varit viktig för mig och Socialdemokraterna, men nu är den viktigare än på väldigt länge. Runt om i Sverige ser vi minskade bidrag till studieförbunden och nedskärningar på biblioteken kombinerat med politiska försök att kontrollera vilken kultur som får synas och inte. Detta är bara några exempel på den kulturoffensiv vi ser från den konservativa högern och jag är övertygad om att det är vi socialdemokrater som kommer behöva ta striden för den fria kulturen framöver. Jag hoppas att jag kommer kunna vara en stark och tydlig röst när det kommer till att lyfta upp och synliggöra kulturfrågorna i den politiska debatten, säger Karl Paine (S) i ett pressmeddelande.