unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Växjöbon blir ny vice ordförande

Foto: Lovisa Alm

Lovisa Alm lämnar Växjö och Region Kronoberg för jobb som pressekreterare hos infrastrukturminister Tomas Eneroth (S). Nu har hennes efterträdare som 2:e vice ordförande i Kulturnämnden i Region Kronoberg presenterats.

Växjöbon Karl Paine, som arbetar som byggnadsarbetare och är fackligt engagerad inom Byggnadsarbetarförbundet, får uppdraget. Han sitter sedan tidigare i regionens hälso- och sjukvårdsnämnd och i utbildningsnämnden i Växjö kommun.

– Kulturpolitiken har alltid varit viktig för mig och Socialdemokraterna, men nu är den viktigare än på väldigt länge. Runt om i Sverige ser vi minskade bidrag till studieförbunden och nedskärningar på biblioteken kombinerat med politiska försök att kontrollera vilken kultur som får synas och inte. Detta är bara några exempel på den kulturoffensiv vi ser från den konservativa högern och jag är övertygad om att det är vi socialdemokrater som kommer behöva ta striden för den fria kulturen framöver. Jag hoppas att jag kommer kunna vara en stark och tydlig röst när det kommer till att lyfta upp och synliggöra kulturfrågorna i den politiska debatten, säger Karl Paine (S) i ett pressmeddelande.

Läs mer

Stort intresse för stugan för 200 000 kronor

Nyheter

Stort intresse för stugan för 200 000 kronor

Lista över de mest populära objekten på Hemnet.

Bil i olycka på länsväg

Nyheter

Bil i olycka på länsväg

Viltolycka utanför Växjö.

.

Nyheter

16-åring skulle gripas av polis – gjorde motstånd

Kille misstänks för våldsamt motstånd.

Trafikolycka i Växjö – bil körde in i träd

Nyheter

Trafikolycka i Växjö – bil körde in i träd

En person uppges vara kvar i bilen.

Vårdslöshet i trafik i Växjö

Nyheter

Vårdslöshet i trafik i Växjö

Container med metallskrot tappades på riksväg.

Växjöföretag till börsen – ägaren säljer för 74 miljoner

Nyheter

Växjöföretag till börsen – ägaren säljer för 74 miljoner

”Vi huvudägare har ställt upp på att göra det för att kunna få ägarspridning”.