Annons

Växjöbon får fortsatt förtroende i riksstyrelsen

Växjö • Publicerad 1 mars 2021
Foto: Charlotta Johansson

Fältbiologerna, Sveriges största miljöorganisation för unga, har valt en ny riksstyrelse. På årsmötet valdes bland annat Växjöbon Evelina Szamosi. Hon har varit aktiv medlem i organisationen i nästan tio år och får nu fortsatt förtroende i riksstyrelsen.

Hittills i riksstyrelsen har hon bland annat arrangerat en nationell bojkott mot Black Friday, arrangerat ett antal digitala föreläsningar och talat på Naturskyddsföreningens manifestation för mördade miljöförsvarare. Evelina Szamosi har också arrangerat ett Vinterfågelrally i Växjö.

– Jag är så otroligt glad att jag har fått förtroendet av våra medlemmar till att leda Fältbiologerna. Det känns fantastiskt att få leda unga ut i naturen och in i miljödebatten - och göra det i en organisation som har gett mig så mycket genom åren. Vi kommer alltid agera när företag och politiker förstör vår framtid. Eftersom vi funnits sedan 1947 blir vi ofta inbjudna till möten i maktens korridorer samtidigt som vi inte tvekar att använda civil olydnad när det behövs, säger Evelina Szamosi.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons