Annons

Växjöbon får nytt jobb – ”en drömroll”

Växjö • Publicerad 1 oktober 2020
.
.Foto: JOHANNA LUNDBERG

Växjöbon Vesteinn Hafsteinsson, som tränar bland andra Daniel Ståhl, får en ny roll och har anställts av Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) som High Performance Manager.

– Det här är en drömroll för mig. Jag kan vara kvar som tränare i flera år och får dessutom chansen att sprida mina tränarkunskaper till fler friidrottsgrenar och andra idrotter med sikte på olympiska framgångar, säger Vesteinn Hafsteinsson.

Annons

En av uppgifterna blir att kontinuerligt vara bollplank till alla friidrottare och deras tränare som ingår i SOK:s stödprogram Topp och Talang med stöttning i planering och träningsupplägg.

– Vésteinn är en enorm resurs och har stor erfarenhet och kunskap som flera olympiska idrotter nu kan dra nytta av, samtidigt är han säkrad som tränare för våra bästa kastare till Paris 2024, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

Vesteinn Hafsteinsson tillträder den 1 oktober och ska regelbundet genomföra utbildningar och mentorskap för tränare i många olympiska idrotter.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons