Annons

Växjöbons fina initiativ för vårdpersonalen i Växjö

Växjö • Publicerad 20 mars 2020
Foto: Privat

Växjöbon Sandra Westerberg startade initiativet ”Tillsammans för Växjö” för att stötta vårdpersonalen och näringslivet i Växjö.

– Jag är sjukskriven just nu efter att ha opererat knät och i samband med allt som händer i samhället just nu kände jag att jag vill göra någonting, säger Sandra Westerberg.

Annons

Initiativet innebär att den som vill kan swisha en valfri summa. Pengarna går till presentkort på lokala restauranger i Växjö och delas sedan ut till vårdpersonal i Växjö.

– I första hand ska presentkorten lämnas till personalen på akutmottagningen och på intensivvårdsavdelningen och sen får vi se hur långt det räcker, säger Sandra Westerberg.

Responsen har varit stor och sedan Sandra startade initiativet under torsdagen har det kommit in 2 600 kronor.

– Jag tycker det är ett superfint koncept, just att man kan gynna ekonomin och att man kan stötta från soffan om man inte har möjlighet att ta sig till stan för att köpa en lunch, säger Sandra Westerberg.

Har du ett initiativ i coronatider? Tipsa oss på tips@vxonews.se.

Ronja Andersson
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons