Annons

Växjöbor arrangerar stort välgörenhetsevent för miljonpublik

Växjö • Publicerad 12 februari 2021 • Uppdaterad 25 februari 2021
ESAs grundare Fredrik Lidholt under ESA Winter 2020, precis innan pandemin slog till.
ESAs grundare Fredrik Lidholt under ESA Winter 2020, precis innan pandemin slog till.Foto: Pressbild

Växjöborna Fredrik Lidholt, Andrew Bell och Ida Lidholt, som äger Smålands Spelhall och European Speedrunner Assembly, arrangerar ett stort välgörenhetsevent inom e-sport där miljontals människor runt om i världen sluter upp digitalt för att bidra till Alzheimerforskningen. Evenemanget Alzheimers Game Over sker 13-21 februari.

– Jag har fantastiskt fina minnen från min farfar, men tvingades uppleva och se min farfar förändras av Alzheimers sjukdom. Det starkaste minnet är den dagen han inte kände igen vare sig mig eller min far. Att med TV-spel som medium nå ut till miljontals personer och bidra till att stötta den kriminellt underfinansierade forskningen är den bästa sysselsättningen man kan önska sig. 2021 är året då vi spräcker en miljon kronor i donationer, säger Fredrik Lidholt, grundare av European Speedrunner Assembly, ESA.

Annons

På grund av coronapandemin blir hela eventet onlinebaserat. Utvalda spelare från hela världen ska ta sig an olika spel, som Super Mario och nysläppta Nioh2, samtidigt som de som tittar kan donera pengar till Alzheimerforskningen.

De senaste två åren har ESA samlat in 1,3 miljoner kronor till Alzheimerfonden och sommaren 2020 sågs det direktsända eventet av 2,4 miljoner tittare världen över.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons