Annons

Växjöbor får påverka framtidens trafik i kommunen

Växjö • Publicerad 3 april 2020
.
.Foto: Lena Gunnarsson

Växjös invånare ska få vara med och påverka framtidens trafik. Under april månad genomför kommunen en undersökning för att få in invånarnas tankar och upplevelser kring trygghet och säkerhet i trafiken. Resultatet ska sedan användas i arbetet med att ta fram en ny transportplan för kommunen.

– Delaktighet är viktigt i Växjö kommuns planering för att skapa en transportplan som är relevant för alla Växjöbor, från småbarnsfamiljer till pensionärer. Vi hoppas många kommuninvånare går in och besvarar dessa frågor, säger Per-Olof Löfberg, avdelningschef på tekniska förvaltningen.

Annons

Kommuninvånarna kan delta i undersökningen på två olika sätt. Det är en enkät med exempel på olika trafikmiljöer där det är möjligt att välja den miljö som man tycker mest bidrar till trygghet och säkerhet. Det går också att lämna sina synpunkter genom att göra markeringar på en digital karta.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons