Annons

Växjöbor får två filmtjänster

Växjö • Publicerad 4 januari 2019
Foto: Anna Nordström

Från och med den 7 januari erbjuder Växjös bibliotek alla låntagare tillgång till två olika strömmande filmtjänster. Via tjänsterna Cineasterna och Viddla finns över 3 300 filmer från hela världen och det enda som krävs är lånekort och internetuppkoppling.

-Biblioteken följer naturligtvis samhällets övriga utveckling, där det digitala innehållet är en självklar del av invånarnas vardag. Genom filmtjänsterna gör vi ett brett sortiment av kvalitetsfilm tillgängliga för många, säger kulturchef Anna-Karin Axelsson i ett pressmeddelande.

Annons

Totalt får varje låntagare ladda ner två filmer per månad från respektive tjänst avgiftsfritt via sin egen surfplatta, smartphone eller dator. Det finns dock en begränsad pott för hur många filmer som får lånas ut totalt varje månad.

– Det här blir ett spännande komplement till den fysiska utlåningen och vi tror att filmtjänsterna kommer att locka många. Även barn som har lånekort kan ladda ner filmer, men då styrs utbudet efter barnens ålder, säger Karin Ericsson, enhetschef på Växjös stadsbibliotek.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons