Annons

Växjöbor kritiserar planerat bygge

Publicerad 5 oktober 2016
Foto: Möller Arkitekter
Foto: Möller Arkitekter

HSB har planer på att bygga 150 nya bostäder på Öster i Växjö. Bland annat planeras ett höghus med 18 våningar på området, som ligger längs Fagrabäcksvägen. Under tisdagskvällen hölls ett informationsmöte för områdets boende, som är kritiska.

– Det är positivt att det görs något åt området, men inte så här. Det får inte ske att man förstör hela trädgårdsstaden. Vi är några grannar som diskuterat och vi är eniga om att ett hus på 18 våningar inte hör hemma i kulturmiljön nära Östrabo, säger Jimmy Karlsson till Smålandsposten och får stöd av Helén Knutsson på Berghallagatan.

Annons

– Ett monument passar inte här, för mig är landmärket på Öster Östrabo. Höghus kan läggas på nya, moderna ormråden, säger hon till Smålandsposten.

HSB poängterade under mötet att det är väldigt tidigt i processen och att mycket kan hända innan byggstart, som planeras till 2019. Läs mer om planerna här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons