Annons

Växjöbor pekas ut på lista över kriminella

Växjö • Publicerad 2 juni 2018
Foto: Smålandsposten

Polisens nationella operativa avdelning har valt ut Araby i Växjö som en av tre särskilt utsatta områden där det kommer att genomföras ytterligare en insats tillsammans med flera myndigheter. De lokala poliserna kommer vid behov få stöttning från både polisregionen och nationellt.

– Man har sett att de här tre områdena sticker ut med en positiv utveckling. Med en kraftsamling ska vi försöka få bort dessa från listan över landets 23 särskilt utsatta områden. Trenden har vänt och nu behövs det hjälp med att ta de sista stegen, säger Patrik Oldin, chef för polisområde sydöstra Götaland i region Syd, till Smålandsposten.

Annons

Polisen har tagit fram en lista över kriminella personer för att underlätta arbetet och sätta in resurser mot just dessa.

– Vi försöker identifiera brottslingar i området som står för social oro, både öppen och dold verksamhet. Det ska vara jobbigt att vara kriminell i Araby och den insatsen måste ske samtidigt med arbetet att försöka få en hållbar social utveckling i området, säger Jonas Eek, lokalpolisområdeschef i Växjö som är tjänstledig för arbete på regionkansliet, till Smålandsposten.

På listan finns något tiotal personer, enligt Jonas Eek.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons