Annons

Växjöborna missnöjda med parkeringarna

Växjö • Publicerad 20 augusti 2018
Foto: Charlotte Stjernkvist

En undersökning som Sentio har gjort på uppdrag från Smålandsposten visar att över sex av tio Växjöbor är missnöjda med parkeringssituationen i centrum. Samtidigt planeras det för att fler p-platser ska försvinna till förmån för cykelparkeringsplatser. Tekniska nämndens ordförande Sofia Stynsberg (M) är inte överraskad.

– Ibland bör man fundera på om man kan lösa det på ett annat sätt, framförallt de som bor centralt. Jag vill ha en stad där vi tar hänsyn till varandra. Bor man på Väster, som jag gör, behöver jag inte ta bilen och uppta en parkeringsplats. De ska finnas för dem som verkligen behöver. Det gäller att medvetandegöra folk. Genom kunskap kan man få människor att ändra uppfattning. Vår vision är ju att bilismen ska minska i stadskärnan för att staden ska bli mer hälsosam och koldioxidutsläppen minska, säger hon till Smålandsposten.

Läs mer om parkeringssituationen och undersökningen här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons