Annons

Växjöbostäder drar tillbaka hundratals bostäder

Publicerad 20 april 2016
Foto: Oscar Appelgren
Foto: Oscar Appelgren

I mitten av mars beslutades det att 2069 av Växjöbostäders lägenheter ska säljas. Nu tas 146 av lägenheterna bort från försäljningen. Anledningen är att boende i fyra bostadsrättsföreningar vill köpa sina lägenheter.

– I torsdags blev vi varse att det finns fyra bostadsrättsföreningar med 146 lägenheter som vill köpa sina bostäder. Då valde vi att dra tillbaka dem från försäljningspaketet, säger Växjöbostäders styrelseordförande Per Schöldberg (C) till Smålandsposten.

Annons

Det rör sig om BRF Styrbjörn på Söder, BRF Segerstaden på Hovshaga, BRF Romerska sparven på Teleborg och BRF Gärdet på Söder. Men än är det inte klart att föreningarnas köp blir av.

– Vi ska ta ställning till om Växjöbostäder medger försäljning. Det blir en förhandling mellan två parter. Vårt övergripande syfte är att inte att göra om 2 069 hyresrätter till bostadsrätter. Vi vill sälja till en långsiktig förvaltare som vill driva hyresrätter, säger Per Schöldberg (C) till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons