Annons

Växjöbostäder renoverar 220 lägenheter

Växjö • Publicerad 2 juni 2021
Kv Päronet på Öster i Växjö
Kv Päronet på Öster i VäxjöFoto: Ann Yngvesson

Växjöbostäder ska renovera 220 lägenheter i kvarteren Äpplet och Päronet på stadsdelen Öster i Växjö. Nu påbörjas markarbeten och i slutet av september inleds renoveringen av lägenheterna, som ligger på Frövägen och Sandviksvägen.

– Vi är glada att kunna meddela våra hyresgäster att vi äntligen kan påbörja renoveringen av lägenheterna som byggdes under miljonprogrammets glansdagar för över 50 år sen. Våra hyresgäster kommer att få ett modernt boende med nya kök, badrum, fönster, dörrar och ytskikt i ett attraktivt bostadsområde. Alla installationer blir nya. Byggnaderna får en ny livslängd och vi säkerställer en långsiktig hållbarhet med sänkt energiförbrukning, säger Maria Säterdal, Växjöbostäders vd.

Annons

Växjöbostäder och Hyresgästföreningen har kommit överens om hyran efter renoveringen och enligt ett pressmeddelande har nästan alla 220 hyresgäster godkänt den nya hyran.

Växjöbostäder har ungefär 9 000 lägenheter, varav drygt 2 100 är studentlägenheter.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons