Annons

Växjöbostäder vill höja hyran med 4,3 procent

Växjö • Publicerad 18 september 2021
Foto: Oscar Appelgren

Nästa år vill Växjöbostäder höja hyrorna med 4,3 procent.

– Vi har lagt ett yrkande som medger fortsatt underhåll samt satsningar på trygghet och trivsel. Sedan förra förhandlingen har vi haft över 150 olika underhållningsprojekt , satt in trygghetsvärdar och lanserat en helt ny digital boportal, säger Maria Säterdal som är vd för Växjöbostäder.

Annons

Det är en ökning jämfört med de senaste åren där hyrorna har höjts med 2,45 procent årligen. Förhandlingsprocessen för 2022 års hyra har precis inletts.

– Det jag kan säga så här långt är att det är ett ganska extremt yrkande. Vi vet att många hyresgäster är oroliga för att inte kunna betala hyran och Växjöbostäder är ett extremt välmående företag, säger Kaj Raving som är förhandlare på Hyresgästföreningen.

Hyregästföreningen ser det också som ”lite provocerande” att Växjöbostäder de senaste åren gjort en vinstutdelning på cirka 100 miljoner kronor årligen till ägaren Växjö kommun. Läs mer här.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons