Annons

Växjöbutik kan vinna internationell tävling

Publicerad 23 januari 2017
Foto: Olof Elfverson, Smålandsposten
Foto: Olof Elfverson, Smålandsposten

Växjös senaste livsmedelsbutik, Lidl på Norremark, är en av fem finalister i den internationella tävlingen Breeam Awards. Det är ett årligt event som lyfter framstående projekt som certifieras enligt miljöcertifieringssystem Breeam, utifrån bland annat design och konstruktion.

– Vi på Lidl Sverige är oerhört glada och stolta över att vår nya butik i Växjö är en av finalisterna. Det är ett kvitto på att vårt målmedvetna arbete med hållbara butikslösningar gett resultat, säger Johan Augustsson, fastighetsdirektör på Lidl Sverige, i ett pressmeddelande.

Annons

Växjöbutiken är Sveriges första livsmedelsbutik som fått Breeam-certifiering. De är nominerade i kategorin nya retailbyggnader och möter bidrag från Kina, Spanien och Storbritannien. Galan äger rum den 7 mars i London.

– På Lidl Sverige har vi höga ambitioner och vill vara branschledande inom hållbarhet. Vår gröna butik har väckt uppmärksamhet för sin hållbara profil i Sverige och det är glädjande att vi även i internationell konkurrens står oss starka, säger Johan Augustsson i pressmeddelandet.

Den nya butiken i Växjö öppnade den 8 december 2016. Läs mer om invigningen här.

LÄS OCKSÅ

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons