Växjöbutik riskerar öltillstånd

Publicerad 24 augusti 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

Tidigare har Vxonews rapporterat att flera livsmedelsbutiker i Växjö sålt alkohol till minderåriga. Nu riskerar en av dem, Coop Extra på Norremark, att bli av med sitt tillstånd för försäljningar av folköl.

– Det är djupt beklagligt att det ska behöva hända, vi ser mycket allvarligt på detta givetvis, säger Dennis Andersson, områdeschef på KF Göta, till P4 Kronoberg.

En kassörska tillät en 14-åring från ungdomens nykterhetsförbund att köpa öl. Nu har Nämnden för arbete och välfärd i Växjö kommun öppnat ett tillsynsärende av KF Göta.

– Det som är risken är att vi kan förlora vårt tillstånd när det här händer och när en medarbetare inte tar leg. Det är också straffbart för medarbetaren, så man riskerar också sin anställning. Vi ska givetvis täcka upp detta genom att säkra våra rutiner, säger Dennis Andersson till P4 Kronoberg.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.