Annons

Växjöbutik vill ha hjälp av polisvolontärer

Växjö • Publicerad 9 oktober 2018
Foto: Lena Gunnarsson

I januari förra året sattes frivilliga polisvolontärer i arbete både på Fagrabäckskolan och i närområdet, vilket var en av flera insatser efter bland annat snatterier utanför skolan och fyrverkerier inne på skolan.

Polisvolontärerna underlättade bland annat för personalen på Hemköp men nu är butikschefen Jerker Hagfoss bekymrad över att problemet med snatterier har återkommit. Hemköp har dessutom ett totalt svinn på över en miljon kronor om året.

Annons

– Det är alltid så i början på läsåren att vi får tala om för dem hur de ska uppföra sig i butiken. Med den hjälpen vi fick från polisvolontärerna underlättade det arbetet väldigt mycket. Det blir stökigt när de kommer in i större grupper. Det är inte alla, men det är många. Respekten för andras grejer sjunker. Det är tyvärr ett problem som jag sitter med, säger han till Smålandsposten.

Kommunpolis Scott Goodwin, som är ansvarig för polisvolontärerna i Växjö, tror dock inte att just polisvolontärer är lösningen på stöket.

– Man behöver ett långsiktigt arbete med förebyggande åtgärder. Att stoppa in polisvolontärer är en tillfällig lösning under en begränsad tid. Men vad händer när de försvinner och allt blir som vanligt igen? Det krävs ett långsiktigt arbete med problematiken, säger han till Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons