GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Växjöbygget vinner arkitektpris

     Växjö • Publicerad 25 september 2021
     Bild från Arkitektbolaget
     Bild från Arkitektbolaget
     Foto: Eddie Andersson

     I veckan delade SAJK, Sveriges arkitekter Jönköping-Kronoberg, ut årets arkitekturpris. Vinnare är Arkitektbolagets Kvarteret Elverket, ställverket som är en om- och nybyggnad för Växjö energi vid Vattentorget.

     – Ställverket ligger på första parkett vid Växjös finaste promenadstråk. Växjö Energi hakade genast på vår idé om att utforma byggnadens sjöfasad med sittplatser där man kan sitta och njuta av folklivet, säger Karin Hård af Segerstad, ansvarig arkitekt.

     Priset delas årligen ut till ett nyligen färdigställt verk som visar på innovation och hög arkitektonisk klass.

     Projektet vann även Växjö kommuns byggnadspris 2020.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.