Annons

Växjöbygget vinner arkitekturpris

Växjö • Publicerad 5 juni 2018
Foto: Åke E:son Lindman

Varje år delar Sveriges arkitekter Jönköping-Kronoberg ut ett pris för det projekt i regionen som de anser är bäst. 2018 års pris går till Strandsnäckan 8 i Växjö.

– Det här känns otroligt kul, framförallt för att vi försökt göra något speciellt från arkitektritning till själva bygget. Vi har haft en klar vision som vi har följt hela vägen utan att tulla på kvaliteten och resultatet blev som vi hoppades. De som bor här är väldigt nöjda. Det här priset är ett kvitto på att vi lyckats, säger Jakob Johansson, beställare på byggherren Batten Fastigheter i Växjö, till Smålandsposten.

Det är Arkitektbolaget Växjö som ligger bakom arkitekturen. Strandsnäckan ligger vid Växjösjön och har 43 lägenheter. En plakett kommer att sättas upp på byggnaden som visar att bygget är vinnare av utmärkelsen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons