Annons

Växjöelever trea på VM

Växjö • Publicerad 1 maj 2019
Foto: Emma Eklund

Laget NoT-Crackers från Fagrabäckskolan kom förra veckan trea på en internationell tekniktävling i Detroit. Enligt Smålandsposten var det First lego league-VM som arrangerades och eleverna från Växjö visade framfötterna vilket ledde till en tredjeplats.

– Laget hoppade, studsade, grät och sjöng! Alla var helt lyriska. På ett sätt var det bitterljuvt eftersom det gick så motigt i robotkörningen, säger lärare Emma Eklund.

Annons

Tävlingen bestod av flera olika deltävlingar, bland annat körning med en egentillverkad legorobot. I deltävlingen presentation visade högstadieeleverna upp dräkten Aces, som de har utvecklat. Dräkten består av elastiska band som spänns runt kroppen i syfte att motverka muskelförtvining och benskörhet som kan drabba astronauter på rymduppdrag.

Laget bestod av Benjamin Stålhandske Garner, Pontus Ohlson, Gabriel Stålhandske Garner, Silas Hector, Johan Sundin och Amidala Hermansson, Olle Jonsson, Alfred Sjögren, Thea Svejebäck och Tekla Marklund.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons